Iata schorst DAE

De Dutch Antilles Express (DAE) krijgt nog een zware klap te verduren. De International Air Transport Association (Iata) heeft de DAE geschorst. Dit betekent volgens Asra-voorzitter Jack Uden dat Iata tot nader order niet meer verantwoordelijk is voor financiële afwikkeling van ticketverkopen van DAE. Deze maatregel ging per gisteren in. De schorsing houdt in dat reisagenten geen vluchten meer zullen boeken op DAE. Mensen die al een ticket geboekt en betaald hadden, zullen hun geld niet terug kunnen krijgen. De reisbureaus zullen alle verdere handelingen die te maken hebben met DAE stopzetten. Uden denkt dat met de maatregel van Iata het moeilijk zal zijn voor DAE om er weer bovenop te komen.
De voorzitter van de Asra merkt op dat het instellen van een waarborgfonds een must is. Hieruit had de overheid de kosten kunnen betalen van charters voor gedupeerden. Uden pleit voor aanscherpen van de regelgeving.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!