Vuilophaal vanaf 1 oktober ‘s avonds

Bij het startsein van de Nationale Schoonmaakactie gaf de minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, aan dat hoogstwaarschijnlijk vanaf 1 oktober 2013 de Vuilophaaldienst niet meer in de morgenuren het vuil zal ophalen, maar in de middag- en de avonduren. Parmessar gaf aan dat na een aantal zaken op een rijtje gezet te hebben, er voor dit model is gekozen. De minister gaf aan dat de drukte overdag op de weg een reden is  dat de Vuilophaaldienst nu in de middag- en avonduren het vuil zal ophalen. Een ander reden is dat door de nieuwe regeling de straat in de morgenuren er netter zal uitzien en de mensen dan ook genoeg tijd zullen hebben hun vuil te verzamelen en op straat te zetten. In de woonwijken zal de vuilophaaldienst vanaf 18.00 uur het vuil ophalen en in de omgeving Centrum rond 23.00 uur.
Het thema van de nationale schoonmaakactie is ‘Suriname op weg naar een schoon en petflessenvrij milieu’. Tijdens de schoonmaakactie is er een speciale groep ingezet om promotiemateriaal met een milieuvriendelijke boodschap te verdelen. Er doen landelijk 2.500 kinderen mee aan de nationale schoonmaakactie. De leerlingen ontvangen SRD 350 voor 10 dagen werk.
 

error: Kopiëren mag niet!