Apostel Itrajh wil meer jonge leiders in de kerk

Apostel Itrajh wil meer leiders in de kerkHet kinder- en jeugdkamp 2013 van The Christian Fellowship of Friends Ministries zit er op. De hoofdkerk aan de Tourtonnelaan, bekend als de Deur City Church, heeft samen met de afdeling Kwatta, Kasabaholo en Commewijne drie dagen lang 87 kinderen en 95 tieners bezig gehouden met vorming en begeleiding. Apostel Sewdat Itrajh heeft de aanzet gegeven om 18 jongeren klaar te stomen voor het geestelijk en maatschappelijk werk. Zij moeten zich pro Deo dienstbaar stellen voor de maatschappij. Tijdens het verblijf van de kinderen en tieners samen met voorgangers en kerkoversten te Zanderij 1 zijn heel wat vaardigheden bijgebracht. In gesprek met Dagblad Suriname zei jeugdleider Gideon Marsio dat naast Bijbelstudie er ook presentaties, workshops en een talentenjacht was en er ook aan sport en spel is gedaan. De kinderen hebben leren knutselen en speurtocht ondernemen. Op het programma stond ook een talentenjacht en het geheel is afgesloten met een jamavond met christelijk getinte teksten. Zanderij 1 is de beste accommodatie om activiteiten te houden met kinderen en tieners. De kosten werden gedekt door de kerk en haar trouwe donateurs.
Jonge mensen moeten afrekenen met afleiders
Tijdens zijn presentatie hield apostel Itrajj de jeugdigen en ouders die speciaal waren afgereisd voor een belangrijke dienst, dat jongeren veel afleiders hebben. Door deze afleiders wordt er slecht gepresteerd op school. Bovendien kunnen jonge mensen zich niet profileren in de maatschappij en binnen de kerkorganisatie. Als voorbeelden haalde Itrajh aan de bekende games op internet en via andere middelen. Jonge mensen zijn als het ware aan handen en voeten gebonden aan deze vorm van verslaving. Op het laatste moment haast men zich om in te zetten om een bepaald doel te halen. De apostel meent dat er afgerekend dient te worden met deze tijdverslinders. Hij ziet jonge mensen graag de basis leggen voor hun verdere ontwikkeling. Zij moeten allereerst zich inzetten op school door de leerstof niet op te sparen. Voorts moeten ze zich dienstbaar stellen aan de maatschappij en op hun beurt jonge mensen vormen en begeleiden. “Wij hebben dit kamp georganiseerd om jullie te helpen bij de geestelijke vorming. Daarom moet je je BlackBerry even vergeten net als de vele games. Ga na hoeveel tijd er verloren is gegaan door games te spelen. Als iedereen zich inzet op school krijg je minder zittenblijvers. Jongeren schrijven hun falen toe aan omstandigheden, hun ouders, leerkrachten of zoeken andere excuses. ‘Wie Jezus volgt, weet dat Jezus een trekker is en zich niet laten leiden door omstandigheden. Kerkleiders moeten zich als pitbulls gedragen voor de Here. Net als in de games zoeken de pitbulls kleine vossen op. Leiders moeten jagen naar jonge mensen om hen te beschermen en demonen verjagen uit hun buurt”, aldus de apostel.
Apostel Itrajh hield de aanwezigen voor dat er braak terrein ligt. Er zijn leiders met kwaliteiten en inborst nodig om jongeren te behoeden tegen moreel verval en de samenleving te beschermen tegen verloedering. Hij riep jongeren op om zich op te geven als toekomstige leiders. Niet minder dan 18 jongeren verklaarden persoonlijk om als rolmodel te dienen voor jonge mensen. De één wil liederen componeren, de ander wil de beste voorganger worden en weer anderen die willen zingen voor de Here en evangeliseren.
De groep is zaterdagmiddag tevreden teruggekeerd van Zanderij 1 en hiermee werd kamp 2013 afgesloten. Als thema gold dit jaar ‘Expanding the Kingdom of God’. Het kinder- en tienerkamp 2013 zal worden geëvalueerd, waarna met de voorbereiding van kamp 2014 zal worden begonnen. In oktober zal er een buitenlandse gastspreker afreizen voor het houden van enkele diensten. De gemeente aan de Tourtonnelaan wordt druk bezocht. Apostel Itrajh heeft reeds de contouren gelegd voor de bouw van een groot centrum. De bouwtekening is reeds af, de meeste middelen zijn ook ‘in place’. Het is wachten op een locatie. Een aangevraagd terrein aan de Jamaludinstraat is gegund aan anderen, waardoor de bouwwerkzaamheden achter lopen op schema.
N. Ramjiawan

error: Kopiëren mag niet!