Studenten krijgen beurs naar China

De 7 studenten die een studiebeurs hebben gekregen naar China
De 7 studenten die een studiebeurs hebben gekregen naar China
Richelle Najatirta, hoofd Bureau Onderwijsinformatie en Studiefaciliteiten, zegt dat 7 studenten een studiebeurs krijgen naar China. De beurzen zijn aangeboden door China. Het gaat om 4 studenten die voor hun bachelor degree gaan, 2 voor een master en 1 voor PhD.
Roël Pinas, één van de studenten, zegt dat hij heel erg enthousiast is. Hij gaat naar China om ‘International trade in economics’ te studeren. Pinas is geslaagd van de AMS en zal nu één van de top 10 universiteiten bezoeken in China. Pinas denkt niet dat de taal voor een enorme barrière zal zorgen. In zijn studieperiode is hij verplicht een jaar Chinees te leren spreken. De studie duurt in totaal 5 jaar.
Najatirta zegt dat er volgend jaar weer beurzen beschikbaar zijn voor China. Op dit moment is er een aanbieding voor Duitsland. ‘Volgende week worden die van Mexico bekend gemaakt’, zegt Najatirta. Het hele jaar door zijn er beurzen, maar we zijn afhankelijk van wat er aangeboden wordt. China betaalt voor een groot deel de beurzen. De studenten hoeven geen college- en inschrijfgeld te betalen. De Chinese regering zorgt voor hun huisvesting en ze krijgen ook een vaste studietoelage. De studenten vertrekken dinsdag naar het buitenland.

error: Kopiëren mag niet!