Juspol moet pa’s 8 maanden achterstallige overuren betalen

Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) is al acht maanden achter met het uitbetalen van overuurgelden aan de penitentiaire ambtenaren (pa’s). Dagblad Suriname verneemt van het bestuur dat het ministerie probeert om deze maand een inhaalslag te maken en alvast voor twee maanden uit te betalen. Officieren, onderofficieren en zelfs het lager kader wachten al maanden op hun overuurvergoeding. Deze kwestie, het uitblijven van de herstructurering en het desavoueren van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren (BPAS) door de Juspol-leiding zijn de directe aanleiding geweest voor de staking van de pa’s, welke nog voortduurt. De bond ging op 01 augustus in actie. Het BPAS-bestuur zal morgen een persconferentie beleggen om de samenleving te informeren over hun strijd.

error: Kopiëren mag niet!