Lijk verdronken hengelaar geborgen

De politie van Brokopondo ontving gistermorgen rond 10.00 uur een melding dat een man in het diepe water van het Stuwmeer was verdwenen. De gewestelijk politiecommandant van Brokopondo, Regene Doua, bevestigt dit verdrinkingsgeval. Hij deelt Dagblad Suriname mee dat het slachtoffer, de 65-jarige Lesley Emanuel, samen met twee andere mannen was gaan hengelen. Op een gegeven moment zouden zij een eiland op het meer hebben aangedaan om van daaruit te vissen. Tijdens het vissen op het eiland zagen ze de korjaal, waarmee zij het eiland hadden aangedaan, weg dobberen. Emanuel zou in het water zijn gesprongen om de korjaal terug te halen. Op een gegeven moment moet hij in problemen zijn geraakt en in de diepte zijn verdwenen. Een zoekactie van de politie resulteerde erin dat het lijk kon worden geborgen.
In een reactie op het gebeurde vertelde een verwoede sportvisser, die vaker op het stuwmeer vertoeft, dat er op het water in dit meer geen veiligheidsregels gelden. ‘Het is een ‘free for all’. Iedereen doet gewoon wat hij of zij wil. Meestal zijn het de mannen die gaan vissen en zich ook vermaken in de boot. Op het gebruik van zwemvesten, boeien en andere levensreddende attributen wordt geen acht geslagen. Het wordt tijd dat de Maritieme Autoriteit Suriname ook hier haar aanwezigheid doet gelden. Er worden immers behalve personen ook heel veel vracht over het water vervoerd.’
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!