Penitentiaire ambtenaren dienen petitie in bij kabinet president

FrontfotoDe penitentiaire ambtenaren boden gisteren een petitie aan op het kabinet van de president. De ambtenaren zijn ontevreden over de gang van zaken. ‘Niets gaat goed binnen ons korps’, zegt Aniel Ramharakh, bestuurslid van de bond van penitentiaire ambtenaren. ‘Er is al jarenlang sprake van onderbezetting, er zijn nog gelden die uitbetaald moeten worden. De bond heeft documenten onder ogen gehad waaruit blijkt dat mensen met een glo-getuigschrift in dienst zijn genomen, terwijl er minimaal mulo wordt vereist en er moet een korpschef aangesteld worden.’ ‘Er zijn problemen met de rangschikking van de ambtenaren’, zegt Gustaaf  Gallant, voorzitter van de bond van penitentiaire ambtenaren. ‘Het kan niet dat er mensen worden aangenomen en een hoge rang als functie krijgen zonder dat ze daarvoor gekwalificeerd zijn’, zegt de bondsvoorzitter.
Eugene Van der San, directeur op het kabinet van de president, ontving namens de president de petitie. Hij beloofde het bestuur de petitie af te geven aan de president en hem te voorzien van adviezen. Van der San zei bekend te zijn met dit probleem maar vroeg zich af waarom er na 2 zittingsperiodes nog steeds geen oplossing hiervoor is gevonden. Hij vroeg de ambtenaren om niet onder de Mamabon te gaan zitten, omdat het niet past voor hoge functionarissen. Het is beter dat ze hun rechten niet onder de Mamabon gaan zoeken, maar de juiste wegen kiezen.
Nadat de petitie werd ingediend, vertrokken de ambtenaren richting het Moederbond-gebouw. Daar werd besloten door de aanwezige leden dat de ambtenaren hun actiemodel voortzetten. Vandaag dienen de penitentiaire ambtenaren, gestoken in uniform, een petitie in bij de voorzitter van De Nationale Assemblee, Jenny Simons.
 

error: Kopiëren mag niet!