Marihuanateler afgestraft met feitelijk 8 maanden cel

Sonny Nabibaks gaat feitelijk voor 8 maanden de bak in wegens het telen van marihuana. De politie trof in de woning van de verdachte enkele marihuanaplantjes aan. De verdachte had verklaard dat hij voor ene Algoe de zorg van de planten had overgenomen. Op 25 juli presenteerde de officier van justitie haar strafvoorstel. Zij achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en eiste een straf van 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en een geldboete van SRD 5000.
De raadslieden van de verdachten vonden de eis aan de hoge kant. Zij verzochten om zowel de straf als de boete te mitigeren. De advocaten gaven aan dat de verdachte in geldnood verkeerde. Volgens de conclusie van de verdediging moesten de feiten die aan de verdachte worden verweten apart worden vermeld. De vervolging had ze evenwel cumulatief opgemaakt.
De magistraat gaf aan dat zij het telen van marihuana wettig en overtuigend bewezen achtte. Voor het gepleegde feit veroordeelde zij de verdachte tot 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. De rechter bracht de boete van SRD 5000 naar SRD 1000, te vervangen door 1 maand hechtenis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!