Uitspraak in zaak kappende schoonvader op 7 augustus

Kantonrechter Alida Johanns hield de uitspraak aan in de zaak waarin de stief schoonvader, Marimin P., terecht staat wegens moord c.q. doodslag. Hij heeft zijn 32-jarige schoondochter, Delia Jamin, op 16 november 2012 met een houwer gekapt. Dit drama voltrok zich aan de Baitaliweg, een zijstraat van de Ramgolamweg te Latour. De vervolgingsambtenaar, Cynthia Klein, gaf op de vorige zitting aan dat de verdachte uit boosheid zijn schoondochter in de halstreek met een houwer had gepakt. Als gevolg van de kapverwonding kwam het slachtoffer ter plekke te overlijden. De officier achtte doodslag wettig en overtuigend bewezen. De echtgenoot van Jamin die ertussen kwam, liep ook een kapverwonding op. Ten aanzien van dit feit achtte de openbare aanklager mishandeling bewezen. Voor alle twee bewezen feiten vorderde Klein een straf van 7 jaar met aftrek. Zij hield rekening met de ernst van het feit en de omstandigheden. De verdachte is nooit eerder in aanraking gekomen met de politie.
Uit het onderzoek blijkt dat er altijd spanning was in de familie vanwege het gedrag van de schoondochter. Op die bewuste dag van het incident raakten de verdachte en zijn schoondochter verwikkeld in een woordenwisseling. De schoondochter gebruikte daarbij krachttermen. De verdachte pakte uit boosheid een vlijmscherpe houwer en zwaaide in de richting van het slachtoffer. De verdachte was het namelijk niet eens met de manier hoe zijn schoondochter met haar zoontje omging. De verdachte had vanaf zijn aanhouding bekend dat hij de houwer uit boosheid had gezwaaid in de richting van het slachtoffer.
Advocaat Stefanie Amirkhan verzocht de rechter om een mildere straf te willen opleggen. Deze zaak stond gisteren voor uitspraak. Omdat de rechter het vonnis nog niet af had, stelde zij de zaak uit naar 7 augustus. Marimin blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!