Ruim tienduizend zesdeklassers starten vandaag hun glo-6 toets

IMG_9172Landelijk nemen 10.913 zesdeklassers vandaag deel aan de toets. De vakken Aardrijkskunde, Tekstbegrip en Hoofdrekenen staan vandaag op programma. Vorig jaar slaagde 61,1 % van de zesdeklassers voor de toets. Het rijstdistrict Nickerie haalde de hoogste score met een slagingspercentage van 76,7 procent. Om een hoger percentage te halen, heeft het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) een verbeterplan uitgewerkt dat dit jaar is doorgevoerd. Onderdeel van dit plan was de training van zesdeklasse leerkrachten in de paasvakantie. Het doel was hen voldoende skills bij te brengen zodat zij de toetsleerlingen adequaat konden voorbereiden op de komende toetsdagen. Daarnaast vond de  introductie plaats van twee toetsingsmomenten in januari en mei.  Evaluatie van het eerste meetmoment had aangetoond dat er minder goed gescoord was met de vakken Redactie, Cijferen en Geschiedenis.

error: Kopiëren mag niet!