Vrouw veroordeeld wegens stelselmatige bedreiging met de dood

Kantonrechter Albert Ramnewash veroordeelde Maureen Hofman tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar. De magistraat achtte het feit bewezen. De verdachte heeft opzettelijk en stelselmatig de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer S. geschaad. Dit deed zij alleen om vrees aan te jagen. Hofman heeft gedurende de periode juni 2012 tot januari 2013 het slachtoffer met de dood bedreigd. Ondanks alle aanmaningen van de politie, is de verdachte toch doorgegaan met zijn gedragingen. De vervolgingsambtenaar, Shanta Mahadew, achtte het feit ook bewezen. De officier had een straf van een jaar geëist. De verklaringen van de medewerkers van een bedrijf werden als bewijsmiddel gehanteerd.
Volgens verklaring van de verdachte werden mannen aangezet om met haar naar bed te gaan. Dit alles is begonnen toen zij de mannen had geweigerd voor seks. Dit is een verklaring van het slachtoffer die op zich staat. De verdachte heeft geweigerd om aan een psychologisch onderzoek mee te werken. Desondanks verzocht de vervolging om psychiatrische begeleiding als bijzonder voorwaarde te verbinden aan haar detentie.
‘Ik heb verschillende aangiftes gedaan en de politie is nooit opgetreden. Alle zaken van mij zijn vernietigd. De justitie heeft alles op de voet gevolgd, desondanks ben ik niet geholpen. Ik werd achtervolgd door anderen alsook door de buren. Zij hebben mij geen rustig leven gegund. Overal, zelfs in mijn eigen huis, voelde ik me onveilig. Meneer de rechter, ik zal onschuldige een straf moeten uitzitten. Mijn rechten zijn geschonden.’
De magistraat achtte het feit wettig en overtuigend bewezen, ondanks de emotionele bewoordingen van de verdachte. Het feit staat vast. In deze zaak heeft de politie een buurtonderzoek verricht. Daaruit kwam de verdachte zeer negatief uit. Haar persoonlijkheid is niet goed te praten. De rechter adviseerde de verdachte om veranderingen aan te brengen aan haar attitude. Het bewijst is hard. Bij de politie verklaarde Hofman dat zij niet zal ophouden met haar praktijken. Deze verklaring nam de rechter als ondersteuning mee. De magistraat veroordeelde Hofman tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar. Als bijzondere voorwaarde geldt psychiatrische begeleiding.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!