Man veroordeeld wegens bedreiging tot moord en zelfmoord


Manojkoemar Radhe is gisteren gevonnist wegens bedreiging van moord en zelfmoord. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw, met wie hij 2 jaar en 5 maanden samenwoonde, met de dood te hebben bedreigd op 6 december 2012. Zij deed aangifte bij de politie. Door tussenkomst van de sterke arm kon zij haar spullen uit de woning van de verdachte halen. De verdachte ging nadien vreselijk tekeer. Hij bedreigde haar te zullen doden en daarna zou hij zelfmoord plegen. Dit alles hield de verdachte op 21 januari aan de chef van de vrouw voor. De politie werd ingeschakeld en Radhe werd aangehouden. Op de zitting verklaarde de verdachte had hij uit boosheid de bedreigingen had geuit. Hij zou zijn woorden nimmer in daden omzetten. Kantonrechter Albert Ramnewash achtte het feit zeer ernstig. Voor dit feit veroordeelde de rechter de verdachte tot een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk. Het vonnis is conform de eis van de officier van justitie. Radhe was reeds eerder in vrijheid gesteld. Hij heeft de straf reeds in voorarrest uitgezeten.

 Saskia Bandhan

 

error: Kopiëren mag niet!