DNA staat stil bij heengaan Carmelita Ferreira

Tijdens de openbare vergadering gisteren in DNA stond het college stil bij het heengaan van NPS-parlementariër Carmelita Ferreira uit Nickerie op 23 juni 2013. DNA-voorzitter Jennifer Simons beschreef Ferreira als een hardwerkende parlementariër die zich voor land en volk heeft ingezet. Vooral voor vrouwen en haar district heeft Ferreira veel betekend. Radjkoemar Randjietsing beschreef Ferreira als een gedisciplineerde persoon. ‘Suriname heeft een groot verlies geleden met het heengaan van deze bijzondere vrouw’, aldus Randjietsingh. Ook de fractieleider van de Megacombinatie, Ricardo Panka, was lovend over de verdiensten van de NPS-parlementariër. ‘Zij heeft vele momenten gehad waar zij haar stem heeft laten horen over issues die te maken hebben gehad met de ontwikkeling van het land en zeker ook met de ontwikkeling van haar district Nickerie waar zij altijd voor heeft gevochten’, aldus Panka. De fractieleider zegt dankbaar te zijn dat hij veel heeft mogen leren van Ferreira.
Voormalig president en NPS-parlementariër Ronald Venetiaan deed in een korte inleiding de loopbaan van Ferreira de revue passeren. Voordat Ferreira in 2010 gekozen werd als DNA-lid, had zij al een voorgeschiedenis. Volgens Venetiaan heeft Ferreira voor de periode 2010 de partij zwaar ondersteund en was dit uiteindelijk de aanleiding dat ze in aanmerking kwam voor een positie in het parlement. Ferreira heeft zich niet alleen ingezet in de politiek, maar ook in de sportwereld en in het onderwijs. Tevens heeft ze zich ingezet in de zorgsector waar ze kankerpatiënten ondersteunde, de ziekte waartegen zij zelf heel lang heeft gevochten en uiteindelijk aan is komen te overlijden. Venetiaan zei dat zij steeds haar mannetje heeft gestaan. Ook de PL en Abop memoreerden de overleden NPS’er. Carmelira Ferreira was in de periode 2000-2005 en 2005-2010 DNA-lid voor de Nationale Partij Suriname (NPS) voor het district Nickerie.
Seshma Bissesar
 

error: Kopiëren mag niet!