Asabina: ‘Goed geluid dat Poki en Ajasio willen terugkeren’

BEP-er Asabina‘Goed geluid dat de parlementariërs Diana Pokie en Waldi Ajaiso willen terugkeren.’ Woorden van BEP-parlementariër Ronny Asabina. Dit zegt hij naar aanleiding van de uitspraken van de parlementariërs dat ze op een uitnodiging van voorzitter van de BEP, Celsius Waterberg, wachten. ‘Goed geluid dat Pokie en Ajaiso aangeven dat zij van ongeduld popelen om naar huis terug te keren en zodoende de gelederen te sluiten. Voor een goed begrip is het op z’n plaats dat ik voor de geest haal dat deze twee collega parlementariërs ten tijde van het vorig bestuur van de BEP meer dan tien keren zijn uitgenodigd voor een onderhoud, waarvan zes keren schriftelijk. Op geen van die uitnodigingen hebben zijn positief gereageerd. Ook het pad van stille diplomatie is meer dan zes keren bewandeld, echter zonder enig resultaat’, aldus Asabina. Hij zegt dat er ook diplomatische gesprekken zijn gevoerd met de vader van Pokie.
Asabina zegt blij te zijn dat collega Pokie zelf aangeeft en dus ook bevestigt dat de zaak, die men tegen de BEP heeft aangespannen, nog steeds bij de rechter is en dus niet in hun voordeel is beslist, zoals men wilde doen geloven. ‘Het is ook niet duidelijk en nog steeds de vraag of deze parlementariërs de gewezen minister van RO, Linus Diko, nog steeds door dik en dun ondersteunen in  zijn doen en laten op politiek gebied. Want dit argument stond ook aan de basis om de partij en het partijbestuur de rug toe te keren. Het is publiek geheim dat de gewezen minister van RO zijn eigen partij heeft opgericht, die hij zelf voorzit en waarvan de vader van Pokie de ondervoorzitter is’, aldus Asabina. Hij zegt dat uit informatie is gebleken dat de volgende personen verder zitting hebben in het bestuur van deze nieuwe partij: Andy Aboikonie (ondervoorzitter), Bisai Alida (secretaris) en Iwan Adjako (commissaris), Andy Aboikonie en Iwan Adjako waren respectievelijk secretaris en beleidsadviseur van minister Diko, toen hij nog diende als minister op het ministerie van RO. De partij heet BP 2011. ‘Ik weet niet wat men bedoelt met een formele uitnodiging. Ik denk niet dat men kan ontkennen dat er nog geen gesprekken zijn gevoerd met de nieuwe BEP-voorzitter. Nee, ik ben niet degene die de afspraken die uit deze gesprekken zijn voortgevloeid naar buiten moet brengen’, aldus Asabina.
Seshma Bissesar                    
 

error: Kopiëren mag niet!