Suriname bemoeit zich niet met verblijf Carifesta-gasten

Kazerne optie voor budgetgasten
Gasten die in verband met Carifesta naar Suriname komen, moeten zelf zorgen voor hun ticket, verblijfplaats en voeding. Mensen met een low budget kunnen zich registreren en logeren in het Memre Boekoe Kazerne zegt Ivan Graanoogst, voorzitter Host Country Management Team Suriname.
‘De Memre Boekoe Kazerne is pas gerestaureerd en wel geschikt voor de gasten. Die kunnen daar gratis verblijven. Het is wel voorgekomen dat mensen logeerden op scholen, maar wij kiezen niet voor die optie.’ Graanoogst kon nog niet aangeven om hoeveel mensen het precies gaat met een low budget. ‘De mensen zijn nu bezig met registratie en we kunnen pas na 2 weken antwoord hierop geven. De rest van de 1.000 bezoekers is vrij om te bepalen waar men wil logeren, het zij bij familie, een hotel of appartementen.’ De organisatie zal wel zorgen voor veiligheid en transport. De mensen blijven verspreid. Graanoogst zegt dat het wel beter zou zijn voor de organisatie als de mensen bij elkaar bleven.

error: Kopiëren mag niet!