Paramaribo krijgt eerste craft markt

De officiële ingebruikname van de craft markt voor Paramaribo is gister geschied. Het pand staat aan de Waterkant naast de Centrale Markt. Dc Paramaribo Noord-Oost, Mohamad Kasto, zegt dat deze de groep is die op feestdagen hun craft verkoopt in de Palmentuin,maar dat er behoefte was onder de mensen om dagelijks hun craft te verkopen.
Het terrein was eerst modderig, maar is speciaal voor de mensen na zeven maanden betegeld. De dc legde de nadruk op dat er alleen craft verkocht mag worden. Er moet duidelijk te herkennen zijn dat er huisnijverheid plaatsvindt. Verder drukte Kasto de mensen op het hart om vriendelijk te zijn, kwaliteitsspullen te verkopen en op hun prijs te letten. In het pand kunnen 50 crafters de gelegenheid krijgen hun spullen te verkopen. De dc is blij met deze groep, omdat ze cultuurbewust is.

error: Kopiëren mag niet!