Openbaar Groen Commewijne roept burgers op schoner te zijn

Het Openbaar Groen Commewijne van het ministerie van Openbare Werken vraagt de burgers in Commewijne om beter om te gaan met het milieu. In een gesprek met Dagblad Suriname zegt algemeen coördinator van Openbaar Groen regio-oost Michel Nathoe dat burgers nog steeds overal zwerf vuil en huisvuil langs de openbare wegen en leegstaande terreinen en percelen dumpen. ‘Wij hebben enorm last hiervan en wij van Openbaar Groen moeten dit alles opruimen. Natuurlijk is het onze taak en verantwoordelijkheid om het op te ruimen en dat doen we ook, maar wij doen ook een oproep aan de bevolking om milieuvriendelijker te zijn en Suriname schoon te houden. De burgers moeten zich netjes gedragen, net zoals ze in het buitenland geen vuil hier en daar achterlaten moeten ze dat ook niet doen in eigen land’, aldsNathoe. Hij zegt dat er van alles en nog wat wordt achtergelaten door burgers.
Nathoe zegt dat hoewel er veel voorlichting is gekomen er nog steeds mensen zijn die laks omgaan met hun omgeving. ‘We vechten met bewustwording, maar het lijkt alsof het nog niet doordringt tot de bevolking. Men blijft onzorgvuldig en onverantwoordelijk. Er zijn momenten wanneer de vuilniswagen langskomt bijvoorbeeld, maar men houdt zich niet eens aan de tijdstippen en dagen. Laten deze mensen proberen zich aan de tijdstippen en dagen te houden dan hebben we al veel gedaan’, aldus Nathoe. Hij zegt dat het Openbaar Groen te allen tijde beschikbaar is om vooral grof vuil op te halen. ‘Maar het is een wisselwerking. Ook de burger heeft plichten’, aldus Nathoe.
SeshmaBissesar

error: Kopiëren mag niet!