‘Nederlander’ maakt slachtoffers in binnenstad

De recherche van Keizerstraat heeft na intensief speurwerk de verdachte Roberto A. kunnen aanhouden voor het meermalen oplichten van verschillende vrouwen. Er zijn aangiftes van drie vrouwen tegen hem op het politiebureau Keizerstraat. De 32-jarige Roberto opereerde in de binnenstad, meestal op de hoek Domineestraat en de Steenbakkerijstraat.
Roberto had het gemunt op vrouwen die een gouden halsketting aanhadden. Bij het benaderen van hen stelde hij zich voor als een Nederlander, die de binnenstad niet zo goed kende. Als eerste vroeg hij de dames of ze hem konden vertellen waar het s’ Lands Hospitaal was. Als hij uitleg kreeg, deed hij alsof hij hen toch niet begreep.  Vervolgens vroeg hij aan de vrouwen om met hem in zijn auto te rijden naar het ziekenhuis. En dat lukte hem aardig. Eenmaal in de auto vertelde Roberto dat hij naar een winkel zocht in de buurt van het ziekenhuis, maar dat deze gesloten was.
Hierna reed hij meestal richting Wilhelminastraat op. Hij vertelde de vrouwen dat hij hun ketting mooi vond. Hij zou eentje van hetzelfde model voor zichzelf willen hebben. Hij kreeg de vrouwen zover om naar een juwelier te gaan. Eenmaal bij de juwelier liet Roberto de ketting weghalen om zogenaamd aan de juwelier te wijzen. Hij kwam terug met het verhaal dat de juwelier de ketting voor een dag zou houden, daar het om een ingewikkeld model ging. Roberto gaf hierna zijn telefoonnummer en adres op en verzekerde de vrouwen dat ze de volgende dag hun ketting terug zouden krijgen. Dat gebeurde echter niet.
Het telefoonnummer en adres bleken ook vals te zijn. Alle drie vrouwen deden aangifte. De recherche van Keizerstraat kon na speurwerk de man in beeld brengen en ook zijn nummer achterhalen. Ze liet een van de vrouwen Roberto opbellen en een afspraak maken op een bepaalde plaats. Zo kon de recherche hem in de kraag vatten. De politie roept een ieder op die slachtoffer is geworden van deze man om zich aan te melden op het bureau Keizerstraat.
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!