Verwarring in het verkeer

Op donderdag 9 mei 2013 was er een boete opgelegd aan de snelheidsovertreder A.C. Hoewel de verdachte afwezig was, werd de zaak toch behandeld door rechter Anand Charran. A.C verklaarde op 14 juni 2013 dat hij over de Frederikshoopweg reed, gaande richting de Magentakanaalweg. Hij bestuurde een blauwe Isuzu truck. Hij gaf aan dat hij gewenkt was geworden en sloeg dan linksaf naar de Magentakanaalweg. De getuige, inspecteur A.M.D., die betrokken was bij het voorval, zei dat de verdachte kwam uit de Vierkinderenweg gaande richting de Magentakanaalweg. Hij ervoer het anders dan de verdachte dat aangaf.
De inspecteur die in burger kleding was, zei dat er een stopbord op de hoek van de Vierkinderenweg is. De verdachte had dit bord genegeerd en geen voorrang verleend aan de doorgaande weg. Het gevolg was dat de verdachte al rollend de bocht maakte, waardoor de inspecteur zijn wagen uiterst rechts moest manoeuvreren. Hij reed de verdachte achterna. Vervolgens vroeg hij de verdachte als hij wist dat hij een overtreding had begaan. Hij vroeg hem om mee te rijden naar de politiepost. Daar gaf de verdachte aan dat hij vanwege het weer een aantal ritten wilde maken voor de dag.
De rechter vroeg aan de getuige als hij zich niet heeft vergist met de wegsituatie. De rechter wilde het onderzoek sluiten. Er was geen twijfel over de verklaring van de getuige, maar omdat de verdachte wegbleef, kon het niet verder geverifieerd worden. De rechter veroordeelde de verdachte tot 15 dagen hechtenis of een geldboete van SRD 500.

error: Kopiëren mag niet!