NDP-delegatie tevreden terug van bezoek aan China

NDP delegatie tevreden terug van bezoek in ChinaDe NDP-delegatie, die vorige maand een bezoek bracht aan China, is tevreden teruggekeerd. Dat zegt NDP-parlementariër Melvin Bouva aan Dagblad Suriname. De delegatie bestond onder andere uit Bouva, Amzad Abdoel en Andre Misiekaba. ‘Het was een vruchtbaar werkbezoek, waarbij onze inzichten vooral op het gebied van onderwijs, politiek en ondernemerschap zijn verbreed. We hebben beter kennis gemaakt met de politiek in dat land, we hebben gezien hoe het zit met hun infrastructuur en het milieu. Daar bijvoorbeeld worstelen ze ontzettend met hun milieu, terwijl Suriname dat probleem niet heeft. Hier is alles groen en het eerste wat zij zeiden, is behouden wat je hebt’, aldus Bouva. Hij zegt dat de delegatie geïnspireerd is met de kennis die ze heeft meegehad. ‘We hebben voldoende inspiratie voor ons werk gehad.’
De concrete actie die nu volgt na dit bezoek is dat er een verslag wordt gemaakt, waarin er conclusies zullen worden getrokken en aanbevelingen gedaan. ‘Het concept is reeds klaar voor de president en de vicepresident.’ Bouva zegt dat het belangrijk is dat anderen ook inzage krijgen in het verslag, zodat de kennis die is opgedaan in China gedeeld kan worden. ‘Wij hebben het voorrecht gehad naar een wereldmacht te gaan en hebben voorbeelden gezien hoe wij het hier ook kunnen doen’, aldus Bouva. Hij zegt dat er een wederzijdse kennisdeling was. Zo heeft de Surinaamse delegatie ook een presentatie verzorgd, waarin de harmonieuze samenleving van Suriname werd besproken. ‘Wij zijn een klein land met grote mogelijkheden. De relatie met China was er en zal verder gaan. De relatie wordt verdiept’, besluit de NDP-parlementariër. De delegatie vertrok voor een uitwisselings- en samenwerkingsprogramma met de Communistische Partij van de Volksrepubliek China (CPC).
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!