‘Occupatievraagstuk niet eenvoudig op te lossen’

Occupatievraagstuk niet eenvoudig op te lossen‘Het occupatievraagstuk is niet eenvoudig op te lossen.’ Dat zegt de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Steven Relyveld, in gesprek met Dagblad Suriname. Relyveld die al enkele weken de scepter zwaait op dit ministerie zegt dat zijn prioriteit is om de achterstanden in te halen. ‘Dit is geen eenvoudige job. Er komen dagelijks mensen bij het ministerie die mij persoonlijk willen spreken, omdat zij geen vertrouwen meer hebben in het ministerie’, zegt de minister. Hij voegt eraan toe dat hij intussen samen met zijn team een formule klaar heeft om de achterstanden in te lopen. ‘Ik hoop dat het wel lukt de komende achttien maanden die ik heb om dit alles te bewerkstelligen.’
Op de vraag of er een achterstand van aanvragen is ontstaan, omdat er iets mis zou kunnen zijn met het systeem van het ministerie, zegt de minister het volgende. ‘Wie geeft invulling aan het systeem? Dat zijn allemaal mensen. Het systeem werkt automatisch als je als mens invulling geeft eraan. Het heeft aan de factor mens gelegen dat er een achterstand is ontstaan. De mens hoort de problemen sneller aan te pakken’, aldus Relyveld. Hij zegt dat zijn eerste prioriteit was om de beschikkingen van de bewoners in Alkmaar, die moeten verhuizen als gevolg van de bouw van de dijk, te overhandigen. ‘Nu is mijn tweede prioriteit het occupatievraagstuk.’ De nieuwe RGB-minister zegt dat om dit probleem op te lossen er eerst goed overleg moet komen met de stakeholers, namelijk de betrokken ministeries en de gemeenschap. Hij zegt dat de gemeenschap nauw betrokken moet zijn in het proces, zodat men inziet dat het goed bedoeld is en dat er daadwerkelijk wordt gezocht naar een oplossing voor het occupatievraagstuk.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!