Julianastraat 56 nieuw leven ingeblazen

110 duizend Euro verder, waarvan het grootste deel door de Nederlandse ambassade is gedoneerd, heeft de Stichting Stadsherstel Paramaribo het monumenten pand aan de Julianastraat 56 wederom in gebruik genomen. Op verzoek van de bewoonster is het traject ingezet en is er kosten nog moeite gespaard om dit gedaan te krijgen. Panden die verloren dreigen te gaan en het stadsgezicht ontsieren, worden door Stadsherstel opgekocht en gerestaureerd. Naast de Nederlandse ambassade hebben DSB, Assuria, de heer J. van Kessel, Interfund, Hakrinbank, Prins Bernhard Cultuurfonds, Self Reliance, Yellow Pages, Sosu en Beyrouth Bazaar een bijdrage geleverd aan dit project. De directeur van DSB, Sigmund Prove, sprak de hoop uit dat veel meer bedrijven dit voorbeeld zullen volgen. De stichting is al op zoek naar vervolgprojecten, maar stuit veelal op de boedelproblematiek en een hoge vraagprijs. De opening werd verricht door DNA-voorzitter Jennifer Simons, de waarnemend zaakgelastigde van Nederland, Ernst Noorman, en de bewoonster mevrouw Berkeveld.

error: Kopiëren mag niet!