Leerling na mishandeling door leerkracht opgenomen in SZN

IMG_8353De 8-jarige R.R. is dinsdag naar de muur toe gestoten door haar klassejuf, vertelt haar vader. De juf was tijdens de rekenles aan het uitleggen en het meisje was bezig met iets anders. De juffrouw werd woedend en sloeg haar aan haar rug en stootte haar naar de muur. Dit geval speelde zich dinsdag af op de OS Waterloo 2.
Het meisje werd een dagje opgenomen in het Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN). De moeder was van plan de zaak zo laten, maar de vader stond erop het meisje naar de dokter te brengen. De arts van de Spoedeisende Hulp gaf aan dat het om een mishandeling ging en vroeg naar een politierapport. De vader gaf ook aan dat de juffrouw meerdere malen na de mishandeling heeft gebeld om haar verontschuldigingen aan te bieden. Hij heeft van de school SRD 200 ontvangen voor voeding van het meisje gedurende haar verblijf in het ziekenhuis. De juffrouw en het schoolhoofd brachten ook een bezoek aan het meisje in het ziekenhuis.
Roy Katisa van Inspectie GLO zegt dat het niet zo erg was met het meisje. Ze had wel een bult aan haar voorhoofd en dat is wel een onderzoek waard. De leerkracht is uitgenodigd vandaag voor een gesprek met de Inspectie om precies te achterhalen wat er is gebeurd. De vader zegt dat het beter gaat met zijn dochter,  maar ze klaagt vaak van hoofdpijn. Hij verwees de krant verder naar mevrouw Singotiko van Onderwijsinspectie, onder wie deze zaak valt. Zij wenste echter geen reactie te geven. Singotiko zegt de leerling wel te hebben gezien, maar het medisch rapport niet.

error: Kopiëren mag niet!