Ziekenhuizen eisen realistische tarieven van pakket Self Reliance

De Nationale Ziekenhuisraad (NZR) is met zorgverzekeraar Self Reliance nog in onderhandeling over tarieven, die in rekening gebracht worden voor de behandeling en opname van patiënten, die in bezit zijn van de nieuwe medische kaart. NZR-voorzitter Manodj Hindori zegt dat de ziekenhuizen realistische tarieven zullen afdwingen. Het probleem van lage tarieven is dat ze na een bepaalde termijn achterhaald zijn en de ziekeninstellingen rood komen te staan. Voor wat betreft deze realistische tarieven die de ziekenhuizen voorstaan, heeft NZR al enkele voorstellen gedaan aan Self Reliance.
De raad wil voor eind juli concreet van de zorgverzekeraar vernemen met welke tarieven zij akkoord gaat. Hindori zegt dat de ziekenhuizen nu al diensten verlenen aan bezitters van deze nieuwe medische kaart. Dat is ook de reden dat zij uiterlijk eind deze maand een concrete betalingsregeling willen treffen en hun gelden wensen te ontvangen van de zorgverzekeraar. ‘We zullen onze diensten blijven verlenen aan de patiënten, ook al zijn de onderhandelingen met Self Reliance  niet afgerond’, zegt Hindori. De NZR hoopt op betere betalingsvoorwaarden met dit nieuw zorgstelsel, vanwege de slechte ervaringen die de ziekeninstellingen hebben gehad met Sociale Zaken en het Staatsziekenfonds.
De ziekenhuizen ontvingen in de laatste jaren regelmatig verlaat hun tegoeden van deze zorgverzekeraars. Vanwege de langdurige betalingsachterstanden waren de tarieven vaak genoeg ook achterhaald. De NZR is op de valreep betrokken bij dit project. Kort voor uitvoering van het nationaal zorgstelsel werd de NZR door vicepresident Robert Ameerali uitgenodigd om hierover geïnformeerd te worden. Na dit onderhoud met de vicepresident is de NZR doorverwezen naar Self Reliance voor gedetailleerde informatie over het project. ‘De zaak is nog wat vaag voor de ziekeninstellingen, maar we komen er wel uit en wie zich aanmeldt met zo een kaart wordt zeker wel geholpen’, benadrukt Hindori.

error: Kopiëren mag niet!