Thema 5de editie EFM Magazine is water

Thema 5de editie EFM Magazine is waterDe 5e editie van het vakblad EFM Magazine is gewijd aan het thema “Water”. De voorzitter van het Waterforum Suriname, Manodj Hindori, mocht het eerste exemplaar van dit 5e nummer in ontvangst nemen. Het jaar 2013 is door de VN uitgeroepen tot het Internationaal jaar van watersamenwerking. Vanaf eind 2012 is er al veel aandacht besteed aan dit thema. Hoofdredacteur Rachel Parsan-Lalbiharie geeft aan te hebben gekozen voor dit thema, omdat het van belang is de economische, financiële en managementaspecten van dit thema goed te belichten. Uiteraard is water een belangrijke hulpbron. Nog belangrijker is het benadrukken van het feit dat water een hernieuwbare hulpbron is. Het is van essentieel belang om duurzaam om te gaan met water en de waterbronnen niet te vervuilen voor het in stand houden van ons ecosysteem. Bedrijven en burgers moeten hierover regelmatig worden voorgelicht. Duurzaam ondernemen is meer dan een “groen label” hebben. Het is een optelsom van een aantal factoren, zoals zorg voor de omgeving, beperking van de schadelijke milieueffecten van productie en de keuze voor verantwoord ondernemerschap. Elke keuze die ondernemers maken, hebben weer gevolgen voor het milieu. Het is van belang om bij het voeren van beleid en maken van producten goed na te denken over alle gevolgen die deze keuzes meebrengen voor ons milieu.
Het doel van het Waterforum Suriname, opgericht in december 2012, is het bevorderen van duurzaam waterbeheer in Suriname. Om het doel te bereiken biedt het Waterforum Suriname een overlegstructuur voor alle stakeholders in de watersector van Suriname. Integrale aanpak en brede samenwerking leiden tot duurzamere oplossingen voor problemen rond waterbeheer, zoals drinkwatertekorten, watervervuiling, lozingen van afvalwater, ontwateringproblematiek, bescherming van waterbronnen etc. In de interviewspecial van EFM Magazine nr 5 met de voorzitter van het Waterforum Suriname, Manodj Hindori, geeft hij aan verheugd te zijn met de aandacht voor het Waterforum Suriname (WFS): ‘Mensen moeten zich beter bewust worden van het belang van water en verantwoord omgaan met onze waterbronnen, zodat toekomstige generaties er nog optimaal van kunnen genieten’, aldus Hindori.
EFM Magazine is een uitgave van IR Publicaties & Evenementen. Deze onderneming is in januari 2012 opgericht en verzorgt publicaties en evenementen met een informatief en educatief karakter. Met EFM magazine wil de uitgever Surinaamse ondernemers en managers laten informeren door Surinaamse en buitenlandse deskundigen. Daarmee zal EFM Magazine bijdragen aan de vorming, ontwikkeling en inspiratie van ondernemend Suriname. Ook voor studenten in het hoger beroepsonderwijs is EFM Magazine een bron van goede, duidelijke informatie die zij kunnen gebruiken voor scripties, presentaties enzovoorts. EFM Magazine is elk kwartaal te koop voor 20 SRD, bij de boekhandels en de beter gesorteerde supermarkten. Via de uitgever kunnen geïnteresseerden ook een abonnement nemen.

error: Kopiëren mag niet!