SVB wil met congres nationale voetbalfilosofie vormen

1 SVBMet het congres dat de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zal organiseren op zaterdag 27 juli en zondag 28 juli 2013, wil SVB-voorzitter John Krishnadath een nationaal voetbalfilosofie vormen. ‘Ik hoop dat we met het congres een begin kunnen maken’, zegt hij. Gisteren hield de SVB een persconferentie waarbij het een en ander uit de doeken werd gedaan. Op het congres zal onder andere worden geëvalueerd het Fifa Performance Program, dat in 2011 werd geïmplementeerd.
Dit programma hield onder andere in het professionaliseren van de SVB-administratie, waarbij niet het bestuur, maar een dagelijks bureau belast moet worden met de uitvoering. Dit is deels gerealiseerd, waarbij er een directeur is aangesteld. Maar grotendeels is het blijven liggen vanwege beperkte financiële middelen. Verder zullen jeugd- en damesvoetbal aan de orde komen, zo ook het opzetten van een profleague. De onderwerpen zullen behandeld worden door ter zake deskundigen uit binnen- en buitenland, waaronder ook Fifa-development officer Howard MacIntosh en Uefa-officer Tom Gorrison.
MacIntosh zal onder andere behandelen de financieringsmogelijkheden bij de Fifa. SVB-ondervoorzitter Dayasankar Mathoera somde gisteren al enkele mogelijkheden op. ‘Je hebt de jaarlijkse Financiel Assistance Program (FAP), waarbij lidlanden elk jaar maximaal US$ 250.000 kunnen krijgen ter ontwikkeling van het voetbal. Vereisten zijn wel de strenge voorwaarden waaraan je als lidland moet voldoen. Ook moet 15% hiervan gaan naar vrouwenvoetbal’, gaf Mathoera aan. Er is ook een Adidas Ball Program, waarbij lidlanden 500 ballen kunnen krijgen. Dit heeft de SVB intussen al ontvangen en verdeeld. Verder is er ook het Fifa-Goalproject, wat meer voor infrastructuur bedoeld is. Hier kunnen projecten van US$ 500.000 verkregen worden. Suriname heeft intussen al zijn vierde project goedgekeurd gekregen. Dit project houdt in het bouwen van een fitnesscentrum op het complex van het Essedstadion en ook het verbeteren van de persruimte in dit stadion.
Op het congres zal niet alleen de problemen aangekaart moeten worden, maar tegelijkertijd ook de oplossingen. Krishnadath vertelde dat met de inleiders afgesproken is dat uit de commentaren uit de zaal meteen een project voortvloeit, dat ingediend kan worden bij de Fifa ter financiering. ‘Na het congres zullen we meteen een meeting organiseren met alle inleiders om zo te komen tot een strategisch plan’, vertelde Krishnadath.
 

error: Kopiëren mag niet!