Mulo natuurkunde olympiade gaat weer van start

De natuurkunde olympiade wordt georganiseerd door het Comité Natuurkunde Olympiade Suriname en is een project van de Rotary Club Paramaribo. De Anton de Kom Universiteit van Suriname en het Examenbureau zorgen voor ondersteuning.
Op woensdag 10 juli start de voorronde van de 7e natuurkunde olympiade voor het mulo. Er doen landelijk in totaal 2013 leerlingen mee van 51 muloscholen. De natuurkunde olympiade is een competitie waarbij leerlingen in de gelegenheid worden gesteld te excelleren in het vak natuurkunde.
Het doel van de mulo-olympiade is om muloleerlingen van de 3e en de 4e klassen van de B-richting te interesseren voor het vak natuurkunde. Daarnaast vormt de mulo-olympiade ook een voorbereiding op de vwo-olympiade.
De natuurkunde olympiade voor het mulo bestaat uit twee ronden. De eerste ronde vindt plaats op woensdag 10 juli 2013 op de muloscholen. Uit deze ronde worden de scholieren geselecteerd voor de finaleronde. Deze is op vrijdag 2 augustus 2013 op de Anton de Kom Universiteit. De uitslag wordt via de kranten bekendgemaakt.
De prijzen zijn: een reis naar de lanceerbasis in Kourou, Frans-Guyana voor de beste 5 leerlingen en hun leerkracht/directeur; een wisseltrofee voor de winnende school; een eigendomstrofee voor de beste 3 scholen.Vorig jaar heeft de Willem van Lierschool de wisseltrofee gewonnen.
De natuurkunde olympiade wordt geheel gesponsord door het bedrijfsleven in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!