Krin Kondre start volgende maand

De Krin Kondre-actie die dit jaar voor de derde keer ingaat, start in augustus. Bij de Krin Kondre-actie worden er in de vakantie landelijk verschillende buurten en straten schoongemaakt door schoolgaanden in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Het gaat landelijk om 2.500 jongeren. In Paramaribo zijn er al 700 jongeren, maar het kan altijd nog meer worden zegt John Lecton, één van de coördinatoren van “Openbaar Groen” van het ministerie van Openbare Werken.
De vorige jaren had men nog te kampen met wat kinderziektes, maar desondanks was het een succes. Men werkt ernaar toe om de kinderziektes te overbruggen. De vakantiejobbers werken dan mee aan het schoonmaken en schoonhouden van hun land. Ze krijgen een vergoeding van ongeveer SRD 300. De groep wordt in tweeën verdeeld. Elke groep werkt gedurende 10 dagen. Dit project kost de regering veel geld, maar gezien het doel dat men hiermee nastreeft, is het wel de moeite waard. Schoolgaande kinderen worden op deze wijze in staat gesteld om zelf ook wat geld te verdienen. Daarmee kunnen zij meehelpen om bepaalde kosten te dekken. Lecton kon nog niet aangeven om hoeveel SRD het precies gaat dit jaar.
Het project is een initiatief van president Desi Bouterse en dateert uit de ‘revolutieperiode’ met als doel de jongeren productief bezig te houden in de vakantie zodat ze zelf hun schoolspullen kunnen financieren. De organisatie is nu bezig met de voorbereidingen zodat jongeren die willen participeren, kunnen reageren. De actie start in augustus.

error: Kopiëren mag niet!