Flora maakt het moeilijk voor Jong Rambaan

2 FloraHoewel SV Flora geen kans meer maakt op promotie naar de Topsectie, heeft ze haar huid heel duur verkocht aan Jong Rambaan in poule L van de finaleronde van het 8ste Lidbondentoernooi. Na een 2-1 ruststand voor Flora, de semikampioen van de NGVB, werd het een 3-3 eindstand. De kampioen van Lelydorp moet nu in haar laatste wedstrijd verplicht winnen van West United om nog als tweede te kunnen eindigen in de poule. West United is als poulewinnaar reeds gepromoveerd naar de Topsectie.
Als de spitsen van Flora koelbloedig en niet nonchalant waren geweest, hadden ze een grote overwinning geboekt op Jong Rambaan. Althans in de eerste helft kreeg ze 7 kansen alleen tegenover de Jong Rambaan-goalie Erli Jasatirta. Daaruit konden ze slechts twee keer scoren. In de eerste 15 minuten kreeg Flora drie scoringskansen, maar alle schoten gingen hoog over het doel. Jong Rambaan nam hierna een 0-1 voorsprong. Carlos Loswijk bereidde middels een individuele actie het doelpunt voor en gaf een achterzet aan Vikash Naigi, die in het lege doel kon intikken. Hierna kreeg Flora weer twee goede kansen, wederom konden ze deze niet benutten. Toch kwamen de jongens van de gelijknamige buurt op 1-1. Onan Goudmijn bediende Giovanni Blatz, die de bal in een hoek puntte. Blatz en Goudmijn waren de gevaarlijkste mannen bij Flora. Enkele minuten voor rust zorgden ze voor de 2-1. Nu gaf Blatz een pass aan Goudmijn die kon intikken (2-1). Vlak voor rust kreeg een speler van Jong Rambaan de rode kaart van arbiter Banjo wegens gevaarlijk spel.
Jong Rambaan, onder leiding van trainer Radjinder Rathipal, hergroepeerde zich. Ze pleegden twee wissels, waaronder Raoul Moera-awalie die in het spel kwam. Deze supersnelle Moera-awalie bracht meteen verandering in het spel van Jong Rambaan. Met 10 man speelden ze alles op alles. Flora dacht de overwinning binnen te hebben en speelde supernonchalant. Moera-awalie strafte een nonchalant moment van de Flora-goalie af. Met een moeilijke trap vanuit een moeilijke hoek buiten het strafschopgebied scoorde hij de gelijkmaker (2-2). Hierna werd Moera-awalie neergelegd in het strafschopgebied, wat Jong Rambaan een penalty opleverde. Soedessing Jagdew schoot deze feilloos in. Met 10 man nam Jong Rambaan nu een 3-2 voorsprong. Middels counters was Jong Rambaan de gevaarlijkste ploeg hierna. Moera-awalie kreeg twee goede kansen, maar miste beide. Een keer moest hij passen voor Naigi, maar verkoos het zelf te doen en verprutste ook die kans. Ook Naigi kreeg een goede kans, maar schoot naast. Terwijl Jong Rambaan verzuimde de 4-2 te maken, kwam Flora in de laatste 10 minuten weer in haar spel. Blatz brak goed door op links, omspeelde 3 spelers en trok hard voor. Goudmijn kon zijn been plaatsen achter de bal en zo met nog een minuut te spelen de eindstand bepalen op 3-3.
 
Doordat Jong Rambaan gelijk heeft gespeeld, is rechtstreekse promotie naar de Topsectie niet meer mogelijk voor deze club van voorzitter Krish Biharie. Ze kan bij winst op West United zondag op de tweede plaats eindigen in haar poule. Dan moet ze nog een beslissingswedstrijd spelen tegen de nummer 2 van poule K. De winnaar van deze wedstrijd speelt promotie/degradatiewedstrijden tegen Eersteklasser Kamel Dewaker.
 
West United heeft haar 100% ongeslagen status kunnen behouden in het Lidbondentoernooi. Ook Tamansarie, de kampioen van Meerzorg, werd opzij gezet. Silvano Harry scoorde twee keer en bracht West United op 2-0. Later kon Derrick Garden de 2-1 noteren voor Tamansarie. West United is nu verzekerd van Topsectievoetbal. Tamansarie moet hopen dat Jong Rambaan haar laatste wedstrijd niet wint, zodat ze in de race blijven voor tenminste promotie/degradatiewedstrijden.
 

De stand Poule K

Nr Vereniging

W

Pnt

V

T

01 Deva Boys

3

9

12

4

02 Paranam

2

3

4

4

03 Sunny Point

2

0

3

7

04 Flamingo

1

0

0

4

05 PVV

0

0

0

0

Poule L

Nr Vereniging

W

Pnt

V

T

01 West United

3

9

10

1

02 Tamansarie

4

7

8

5

03 Jong Rambaan

3

5

7

6

04 Flora

3

1

3

8

05 Real Cicero

3

0

4

12

De topscorers

Naam   Vereniging

Dlp

Clyde Riedewald Flamingo

16

Jonathan Iroredjo Tamansarie

11

Jerry Boldewijn Deva Boys

10

Garvin Grant West United

10

 

 

Het schema voor de komende week

Pl Team A Team B Datum  Lokatie Tijd
K Sunny Point PVV Wo.10 juli G.Deul 20.00u
K PVV Paranam Za.13 juli NGVB 16.30u
K Flamingo Sunny Point Za.13 juli L.Vriesde SC 16.30u
L Real Cicero Flora Zo.14 juli Brokopondo 16.30u
L Jong Rambaan West United Zo.14 juli E.Briel 16.30u

 

error: Kopiëren mag niet!