Examenresultaten Havo vallen tegen

Havo I te Zorg en Hoop heeft dit jaar 34.3% geslaagden. Van de 315 examenkandidaten slaagden 108 direct; 120 examenkandidaten (38.1%) hebben herkansing, terwijl 77 (24.4%) zijn afgewezen. Zes studenten (1.9%) hebben inhaal en 4 besloten niet deel te nemen aan de eindexamens. Merry Liu is met 46 punten de bestgeslaagde van Havo I. De tweede en derde bestgeslaagden zijn respectievelijk Conchita Djoe en Wiresh Gonesh – Chaube, elk met 45 punten. Havo I-directeur Marcel Tjon Kong Hong is niet tevreden met de examenresultaten. Volgens de directeur liggen verschillende oorzaken hieraan ten grondslag. Maar de belangrijkste is dat vele studenten thans minder gemotiveerd zijn om hard te studeren.
Ook de examenkandidaten van Havo II te Geyersvlijt kregen gisteren hun uitslag. Van de 120 examenkandidaten zijn 47 direct geslaagd. Dit komt neer op 39.2%. 54 studenten (45.0%) hebben herexamen, terwijl 18 examenkandidaten (15%) zijn afgewezen. Een student (0.84%) heeft inhaalexamen. Directeur Joyce Veira is niet helemaal tevreden met het resultaat. ‘Het kon beter.’
Op Havo 3 te Leysweg is 45,5% gelijk geslaagd, terwijl 37% herexamen heeft. Directeur Soecila Angoelal zegt niet helemaal tevreden te zijn met deze resultaten. ‘Demotivatie en veel verzuim hebben veel studenten de das omgedaan’, zegt de directeur.
Op de Henry Hassankhanschool (voorheen Scholengemeenschap Lelydorp) die vorige week haar uitslag had, is 47 procent van de Havoërs direct geslaagd, terwijl 37 % een herkansing heeft en voor 15 % betekent de uitslag dat men het laatste jaar over moet doen.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!