Binnen 6 maanden tweede woning afgebrand op zelfde erf

FrontfotoIn de avond van 31 december 2012 brandde de woning van de familie Bhagoela aan de Martin Luther Kingweg volledig af. Een zoon van mevrouw Bhagoela gaf aan dat de afgebrande woning twee andere woningen op hetzelfde perceel van stroom voorzag. Hij zag daar een mogelijke oorzaak. Andere huisgenoten gaven Dagblad Suriname te kennen dat er mogelijk brand was gesticht, daar er een slepende grondkwestie gaande is tussen broers, zusters en een nicht. Nauwelijks zes maanden verder is zondagavond rond half tien een andere woning op hetzelfde erf volledig in de as gelegd. In de houten woning woonde een kleinzoon van mevrouw Bhagoela met zijn echtgenote en vier minderjarige kinderen. Miena Bhoelai, moeder van de jongeman, vraagt zich af hoe deze woning is afgebrand. Het huis was niet aangesloten op het elektriciteitsnet. Met een autobatterij werd een lichtpunt aangemaakt. Bhoelai zegt dat er ook hier mogelijk sprake is van woningbrand. ‘Hoe kan er brand ontstaan in de badkamer’, vraagt Miena zich in gemoede af. Volgens haar is de ruzie tussen hun onderling de afgelopen periode weer opgelaaid, waarbij er over en weer bedreigingen zijn geuit tussen de nicht, de broers en zusters. (Tekst/foto: Widjai Ganesh)

error: Kopiëren mag niet!