Comparitie gelast in zaak dc Karta-Bink versus Pets Promotion

Los van de strafzaak van dc Ingrid Karta-Bink tegen kermisorganisator Jairadj Gajadien van Pet’s Promotion, loopt er nog een zaak van de dc tegen Gajadien. De strafzaak gaat meer over de beschuldiging van Pet’s Promotion aan het adres van de dc voor het aannemen van tjuku (smeergeld) bij het verlenen van vergunningen. In deze zaak heeft het Openbaar Ministerie een straf geëist tegen Gajadien van 6 weken voorwaardelijk. In de andere zaak die dc Karta-Bink aangespannen heeft tegen Gajadien, gaat over de belediging aan haar adres middels het plaatsen van een beschilderd bord langs de weg met als opschrift: “Geen kermis. Dc Bink zwanger, 6 maanden en 7 dagen. Wil tjoekoe hebben”. In deze zaak had de rechter comparitie gelast. Gisteren moesten beide partijen weer voor de rechter verschijnen. Gajadien wil geen reactie geven over wat er besproken is. Hij verwijst Dagblad Suriname naar zijn advocaat Georgette Leter.
Volgens advocaat Leter hebben partijen gisteren geen overeenstemming bereikt om het geschil op te lossen. Gajadien vindt dat de dc zelf ruchtbaarheid heeft gegeven aan de zaak door het in de media te laten plaatsen. De advocaat zegt dat de dc een donatie had gevraagd bij de vergunningsaanvraag en dat ziet het kamp van de kermisorganisator als het vragen van een tjuku.
Deze week al worden beide partijen weer opgeroepen. Er zijn voorstellen om tot een vergelijk te komen. De rechter zal in deze als mediator fungeren en proberen een oplossing te vinden tussen partijen.
De kermisorganisator zelf heeft ook de dc voor het gerecht gesleept voor 4 feiten, onder andere voor het aannemen van tjuku. Echter is deze zaak nog niet op de rol geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!