Van Holt roept op tot ondersteuning donatiecampagne slavernijmonument

slavery06 Desie BouterseGilly van Holt, voorzitter van de Commissie Desi Bouterse, roept Surinamers en voornamelijk NDP-leden op tot het ondersteunen van de donatiecampagne van Green Hearts Foundation. Zijn organisatie vindt het een goed initiatief dat Suriname een nationaal monument ter herinnering aan het slavernijverleden krijgt. Het fysieke monument kost ruim SRD 1.3 miljoen.
De Commissie Desi Bouterse heeft op 2 juli 2013 het goede voorbeeld gegeven met het doen van een schenking van SRD 5.000. De politieke organisatie heeft als tegenprestatie totaal 100 gouden plaatjes met 0,05 gram 24 karaat goud “aurums” die speciaal zijn vervaardigd met een NDP-logo ontvangen. Deze beperkte speciale NDP “aurums” kunnen worden gekocht. Indien leden een gezamenlijke donatie doen, kan een bezending speciale NDP “aurums” worden vervaardigd.
Green Hearts Foundation streeft ernaar om het slavernijmonument voor 25 november bij 38 jaar staatkundige onafhankelijkheid te onthullen. Door de hoge kosten gekoppeld aan het maken van het slavernijmonument, het onthullingsevenement en het verfraaien van de monumentlocatie had Green Hearts Foundation de regering gevraagd om ambtenaren in de gelegenheid te stellen om SRD 200 te schenken. Vicepresident Robert Ameerali heeft het verzoek echter afgewezen.
President Desi Bouterse had in de nacht van 25 februari 2013 reeds gevraagd dat de samenleving een bijdrage levert. Het staatshoofd grapte nog dat de tabakswet wordt afgekondigd en dat de rokers het geld dat zij zullen besparen aan sigaretten kunnen inzetten voor een goed doel.

error: Kopiëren mag niet!