TCT-minister onverschillig over kwestie bedreigde buschauffeur

TCT minister onverschillig over kwestie bedreigde buschauffeurDe minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Falisie Pinas, blijft onverschillig over de kwestie van de buschauffeur Adjaykoemar Gajadhar. Dagblad Suriname heeft hem twee keren geconfronteerd met deze zaak, echter heeft de bewindsman beide keren niet gereageerd. ‘Ik bel u over een kwartier terug’, waren zijn enige woorden. De minister liet na terug te bellen. Intussen is de bedreigde buschauffeur zonder inkomen komen te zitten. In een interview met Dagblad Suriname zegt hij dat hij niet meer heeft gedurfd te rijden over het PE-traject. ‘Ik heb een keertje iemand gevraagd om voor mij te rijden, maar ik kreeg aan het einde van de dag een bedrag van SRD 70 in mijn hand’, aldus Gajadhar. Hij zegt dat hij steeds wordt bedreigd en niet durft te rijden.
Na het incident waarbij zijn bus door vandalen was vernield, had hij een afspraak met het ministerie om te praten over een vergunning over het traject Lijn 5, waar hij meer dan tien jaren eerder had gereden, zonder ooit een probleem te ervaren. ‘Toen ik op de dag van de afspraak aankwam op het ministerie, hebben ze me gestuurd naar de OD, maar er was niemand. Ik heb niemand kunnen spreken. Niemand wil mij te woord staan’, aldus de buschauffeur. ‘Ik kan de PE niet onderhouden. Ik wordt constant bedreigd. Het ministerie heeft mij gezegd dat als ik de route niet onderhoud, ze mijn vergunning van zullen afpakken. Ik wil een vergunning over de route Lijn 5’, aldus Gajadhar.
De bushouder vraagt zich af waarom het zo moeilijk moet zijn een ander traject te kiezen. Nadat hij geen doorgang vond bij de top van het ministerie heeft via het hoofd van openbaar vervoer getracht een vergunning te krijgen voor de route Lijn 5. Echter blijken nu zijn stukken te zijn verdwenen. Gajadhar zegt dat de onderdirecteur van TCT recent heeft aangegeven dat ze veel dossiers kwijt was. De chauffeur verricht al ruim twee jaren loopwerk voor een vergunning voor de route Lijn 5. ‘Dat wil zeggen dat er niets mis is met mijn stukken, want die zijn enkele jaren terug ingediend. Dus mijn stukken kunnen nooit zijn verdwenen. Bovendien heb ik kopieën van die brieven die ik heb gestuurd naar het ministerie.’
De buschauffeur zegt dat hij een einde wil aan zijn ‘lijden’. Hij vermoedt dat hij tegengewerkt wordt, omdat hij publiekelijk bekend heeft gemaakt dat het ministerie smeergelden aan hem heeft gevraagd in ruil voor een vergunning over de route Lijn 5. ‘Ik heb afgelopen maandag een beenfractuur opgelopen. Ik ben bezig mijn huis te bouwen. Toen ik maandag bezig was met werkzaamheden is er een steen op mijn been gevallen waardoor ik een fractuur heb opgelopen. Ik heb schulden bij de bank en zit nu krap. Ik weet niet wat ik nu moet doen’, aldus Gajadhar radeloos.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!