Twee doden bij crash Boeing 777 in San Francisco

media_xll_1741662Op de luchthaven van San Francisco zijn zaterdag twee doden gevallen bij een ongeluk met een Boeing 777. Het toestel van de Zuid-Koreaanse maatschappij Asiana Airlines crashte tijdens de landing. Behalve de twee doden zijn er 181 slachtoffers naar het ziekenhuis in San Francisco gebracht. Ook wordt er nog één inzittende vermist, zo heeft de brandweer van San Francisco verklaard. De Boeing ligt naast de baan en is zwaar beschadigd. Het middenstuk is uitgebrand en de staart van het toestel ligt in stukken op de start-en landingsbaan. Op foto’s was te zien dat passagiers het vliegtuig verlieten via de opblaasbare glijbanen. De toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De Boeing is van de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Asiana. Op beelden is te zien dat grote rookwolken opstijgen op de plek van het ongeluk.
Vlucht 214 was op weg van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel naar San Francisco. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap had het vliegtuig 292 passagiers en 16 bemanningsleden aan boord. Onder de passagiers waren 141 Chinezen, 77 Zuid-Koreanen en 61 Amerikanen. Amerikaanse media speculeren dat het toestel te vroeg is neergekomen. Op beelden is te zien dat het spoor van brokstukken al begint op de plek waar de landingsbaan begint. Alle vluchten van en naar San Francisco International Airport zijn opgeschort vanwege het ongeluk. Rechts een tweet van David Eun. ‘Ik ben zojuist neergestort. Staart afgebroken. Bijna iedereen lijkt oké te zijn. Ik zelf ook oké. Onwerkelijk.’

error: Kopiëren mag niet!