Bartoli wint eenzijdige vrouwenfinale Wimbledon

media_xll_1741183Tennisster Marion Bartoli heeft zaterdag het vrouwentoernooi van Wimbledon gewonnen. De speelster uit Frankrijk versloeg in de finale Sabine Lisicki, 6-1 6-4. De Duitse had eerder op het evenement topfavoriete Serena Williams uitgeschakeld. Voor Bartoli (28) betekende het haar eerste zege in een Grand Slam. In 2007 stond ze ook al eens in de eindstrijd van Wimbledon. Destijds verloor ze van Serena Williams. Bartoli was in Londen als 15e geplaatst. De partij was lang eenzijdig. Pas nadat Bartoli bij 5-1 in de tweede set drie matchpoints kreeg kwam Lisicki in haar spel. Ze won de game alsnog en verkleinde vervolgens de achterstand tot 5-4. Daarna benutte Bartoli bij haar eigen opslagbeurt vervolgens het vierde wedstrijdpunt. Bartoli is de eerste Française sinds Amélie Mauresmo in 2006 die de hoofdprijs op Wimbledon pakt. Mauresmo is sinds enige tijd de coach van Bartoli. Lisicki stond voor de eerste keer in de finale van een Grands Slam. Ze was de eerste Duitse in de eindstrijd van Wimbledon sinds Steffi Graf in 1999.

error: Kopiëren mag niet!