Ramdhani bracht werkbezoek aan Kalebaskreek

IFOp donderdag 4 juli 2013 heeft de districtscommissaris van Saramacca, Ramdhani Aroenkoemar, een werkbezoek gebracht aan het Inheems dorp Kalebaskreek, aan de rechteroever van de Coppenamerivier. Met de dc waren bestuursambtenaren en ressortraadsleden Calcutta meegereisd. De delegatie van de dc werd ontvangen door Basja Conshita Alkantara en schoolhoofd Langaman van Kalebaskreek. Tijdens dit werkbezoek heeft de dc in totaal 83 verzekeringspassen , Basis Zorgverzekering Self Reliance, voor kinderen van 0 – 16 jaar en volwassen van 60 jaar en ouder  overhandigt  aan het schoolhoofd en Basja van dit dorp.  De dc zegt dat elk kind en 60 plusser een voorlopige verzekeringspas ontvangen omdat men in een gezonde en veilige omgeving moet opgroeien. ‘Daarom helpt de overheid mee om je de kans te geven een goede burger te worden.’ Hierna heeft de dc met de dorpsbewoners gesproken over het Carifesta festival in Saramacca, waarbij de nadruk werd gelegd op het thema van Saramacca: The Art of Production. Aan de dorpsbewoners is voorgehouden om alles wat ze met natuurproducten maken, sieraden en kleding,  deze tentoon te stellen op Groningen. Aan het eind van het werkbezoek kreeg de dc een rondleiding in het dorp, waarbij  de districtscommissaris en gevolg ook heeft georienteerd bij de bouwwerkzaamheden van de nieuwe school te Kalebaskreek. De school zal over negen leslokalen, een kantoorruimte, een opslagplaats en een toilettengroep beschikken. De bouwwerkzamheden worden uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Twahier Ajoeb N.V.

error: Kopiëren mag niet!