Kenniskring Nederland-Suriname klaar voor Milan Diaspora Plaza

De stichting KK (Kenniskring Nederland-Suriname) is de hoofdorganisator van een groot Diaspora samenkomst op het Milan Festival 2013 te Zuiderpark, Den Haag. De samenkomst wordt genoemd: MILAN DIASPORA PLAZA. Dit jaar, 2103, mag gerust het DIASPORA jaar genoemd worden. Dat in verband met: -140 jaar Hindoestaanse Immigratie; -150 jaar Afschaffing Slavernij; -160 jaar Chinese Immigratie; -200 jaar Koningrijk der Nederlanden. Ook de introductie van de PSA kaart (de toeristenkaart) en de 1e ronde behandeling van de PSA ontwerpwetgeving in (De Nationale Assemblee) Suriname, behoren tot de markante hoogtepunten. Deze historische data en onderwerpen raken SurNed bewoners direct en zijn “warme” Diaspora onderwerpen.
KK houdt zich intensief bezig met de (bestudering van) vraagstukken Nederland-Suriname rakende. Daar “Kennis” bij de Kenniskring Ned-Sur van groot importantie is, zal onder meer de Promotiekamer op zondag 7 juli in de gelegenheid worden gesteld om haar promotieactiviteit voor Vorming multicultureel kader in te vullen. Onder de promovendi behoren veel SuriNeds met een Dr. titel of aspiranten die willen promoveren. Zij komen allen aan het woord. Scouting van nieuw hoger kader is essentieel.
KK houdt zelf twee Diaspora lezingen (op zaterdag 6 en zondag 7 juli) in de vorm van interactieve discussie over kennis en beleving van Diaspora visa versa. De manier waarop beide regeringen (van Nederland en Suriname) en NGO’s aan de relatie inhoud geven zal met het MILAN publiek en een panel worden besproken: het Diaspora Debat.
KK is er ook voor kennissen en bundeling van “vrienden” met expertise op het gebied van gezondheid, cultuur, muziek, culinair etc. Er zijn programmaonderdelen vanuit dit kader. Een culinaire wedstrijd tussen Nederland, Guyana, Trinidad, India en Suriname zal ook worden gehouden. Ook een interstedelijk kookwedestrijd (den haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, en Paramaribo) staat op schema. Zonder kennissen, geen kennis.
Op het programma van 5, 6, en 7 juli op MILAN staat onder meer:
-live cultureel muziek met uitzending via radio Nederland en Suriname;
-doorlopend kook competitie;
-het toebedelen van onderscheidingen aan Diaspora ondersteuners;
-presentatie Multi Functioneel Diaspora gebouw(en).
In de afgelopen jaren heeft KK als SurNed-organisatie een aantal lezingen en discussies georganiseerd dat succesvol is gebleken. KK begon met onderwerpen als Economie, Onafhankelijkheid, Veiligheid, Diplomatie, Drugsbestrijding, Diaspora, Onderwijs etc. Sprekers als Eddy Jharap, Chan Santokhi, Albert Ramdin, Jim Boussaid, Hans Prade, Hugo Fernandes Mendez maar ook Surineds professoren woonachtig in Nederland hebben KK, toegesproken. Diverse notabelen en prominenten gaven commentaar. Sommige uitzendingen werden live uitgezonden via de radio in Nederland en Suriname.
De afgelopen twee jaar heeft KK vooral op “micro niveau” Surineds kader en studenten begeleidt met thesis, scripties en stageplekken om zo inhoud te geven aan haar doestellingen. KK heeft verder deelgenomen aan de Diaspora bijeenkomsten van bevriende Diaspora organisaties als Vereniging van Surinaamse Nederlanders (VSN) en Suriname Inspraak Orgaan (SIO). KK heeft hierbij presentaties gehouden en statements mogen geven. KK kreeg vooral veel bijval over haar bijdrage en analyse Finance en Economie binnen Diaspora. KK is ook mede-initiatiefnemer van het Groot Diaspora Collectief welke op 23 november a.s. wordt geproclameerd. Milan 2013 is bij uitstek de plek om meer dan 70.000 Diaspora vrienden te ontmoeten. Een aantal Diaspora organisaties zullen hun vlaggen in een cirkel hangen.

error: Kopiëren mag niet!