Bouterse op spoed Unasur-meeting

Bouterse spoedPresident Desi Bouterse is vanochtend in Bolivia gearriveerd. De Boliviaanse minister van Openbare Werken, Vladimir Sanchez, verwelkomde Bouterse op de internationale luchthaven van Santa Cruz. De Unasur-top is in een spoedvergadering bijeengekomen over het vliegtuigincident rond de president van Bolivia, Evo Morales. Enkele landen in Europa gaven geen toestemming aan de president om door hun luchtruim te vliegen. Zij vermoedden dat de voortvluchtige Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden aan boord van het regeringstoestel zou zijn. Dat bleek achteraf niet zo te zijn. In totaal verbleef Morales 13 uur op het vliegveld van Wenen, waarbij zijn kist helemaal doorzocht werd. Door deze spoedmeeting zal Bouterse niet kunnen participeren aan de 34ste Caricom Staatshoofdenvergadering op Trinidad en Tobago, die van 4 tot en met 6 juli wordt gehouden. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zal de president op Trinidad vertegenwoordigen. Vanavond keert de president terug naar Suriname. (foto: Kabinet President)

error: Kopiëren mag niet!