BBGO: ‘Overheid moet kwaliteit medische zorg seniore burgers waarborgen’

IF‘De Belangenorganisatie Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) ondersteunt alles wat de seniore burgers tot voordeel strekt’, zegt voorzitter Armand Deekman in een reactie op de kosteloze geneeskundige zorg die nu aan de doelgroep geboden wordt via de Algemene Ziektekostenverzekering (AZV). Hij hoopt alleen dat de regering voldoende garanties heeft geschapen om deze zorg niet als inferieur aan te merken in de praktijk. Deekman drukt de overheid op het hart ervoor te zorgen dat de nieuwe medische verzekering ook voldoet aan de kwaliteitseisen.
Gepensioneerden uit overheidsdienst kampen nogal met beperkingen van het SZF geneeskundige pakket. Deekman zegt dat de seniore burgers die extra medische zorg behoeven, vaak geen medicijnen kunnen vinden met hun SZF-kaart, daar deze niet in de klapper voorkomen. Deze medicamenten zijn echter wel ‘particulier’ te krijgen en zijn dan peperduur. ‘Seniore burgers met oogaandoeningen worden vaak geconfronteerd met het probleem dat ze geen medicijnen kunnen verkrijgen met hun SZF-recept.’ Deekman zegt dat de laatste tijd verlichting is gekomen, daar de gepensioneerden nu de mogelijkheid hebben ontheffing te vragen voor medicamenten die niet in de klapper geregistreerd staan.
De BBGO-voorman hoopt dat het AZV-pakket voor seniore burgers de kwaliteit van de geneeskundige zorg aan deze groep waarborgt en dat ook alle medicamenten die zij behoeven met deze kaart te krijgen zijn.
 

error: Kopiëren mag niet!