‘We hebben zelfs een persoon gehad met een bovendruk van 220’

‘We hebben zelfs een persoon gehad met een bovendruk van 220. Zijn bloeddruk was verschrikkelijk hoog. Ik stond er zelfs versteld van hoe die man kon lopen’,verteltde voorzitter van ressortraad Livorno,BhagwanpersadBhaggoe,aan Dagblad Suriname. Afgelopen zaterdag is door de ressortraad Livorno het project ‘Meten is Weten’ uitgevoerd, waarbij de burgerij gratis in de gelegenheid is gesteld de bloeddruk en het suikergehalte te laten meten. Bhaggoezegtdat mensen met een enorme hoge bloeddruk en of hoog suikergehalte rondlopen. ‘Toen ik die man met de bovendruk van 220 vroeg hoe hij zich voelde, antwoordde hij dat hij zich normaal voelde. Hij had geen flauw idee hoe hoog zijn bloeddruk was en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn.’
Op de hoek van de OemrawRamnarainweg en de Sir Winston Churchillweg werden personen maandag in de gelegenheid gesteld hun bloeddruk en suikergehalte te laten meten. Bhaggoe geeft aan dat zeker 150 personen zijn geweest. De personen met een verhoogde bloeddruk zijn doorverwezen naar dokterBodha van de RGD-poli te Livorno. Hij is tevens de voorzitter geweest van de Commissie ‘Meten is Weten’. Verder zijn er dieetlijsten afgegeven aan personen met een hoog suikergehalte.
Bhaggoe, die het van zeer groot belang achtom burgers op regelmatige basis een mogelijkheid te bieden om een check-up te doen, bedankt de donateurs van het project. Hij vindt preventie heel erg belangrijk. In verband met Moederdagheeft de ressortraad Livorno een dergelijk reeds uitgevoerd. Ook hier was de opkomst heel goed. Bhaggoe garandeert dat er meer van zulke projecten komen.
AshaGajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!