Verhitte man maakte zich schuldig aan bedreiging

Gerold Melchiot moet nog een maand zitten. Kantonrechter Albert Ramnewash veroordeelde Melchiot gisteren tot een celstraf van 6 maanden met aftrek. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan bedreiging tegen het leven gericht. Op 23 februari 2012 had de verdachte de vriend van zijn buurvrouw uitgenodigd. Toen de man hem naderde, greep Gerold hem vast bij de kraag met de mededeling dat hij zaken heeft gedaan waarbij hij benadeeld was geworden. De verdachte gaf later toe dat hij in de fout is gegaan. Echter ontkent hij geld van het slachtoffer te hebben weggenomen. In deze zaak zijn er getuigen gehoord. Uit verklaring van de getuigen blijkt dat de verdachte het slachtoffer had geklapt in zijn gezicht. Geen van de getuigen konden met overtuiging zeggen dat de verdachte geld uit de tas van het slachtoffer had weggenomen. De vervolgingsambtenaar, Reshna Jhinkoe, achtte diefstal middels geweldpleging en bedreiging wettig en overtuigend bewezen. Voor de bewezen feiten eiste zij een straf van 2 jaar met aftrek.
Advocaat Hedley Derby betoogde dat hij zich niet terug kon vinden in de eis. Hij ging ervan uit dat het bewijs voor diefstal middels geweldpleging in onvoldoende mate aanwezig was. Op grond van dit laatste verzocht de raadsman de rechter om vanwege de twijfels die er nog zijn, zijn cliënt voor dat feit vrij te spreken. Met betrekking tot de bedreiging refereerde hij wel naar het oordeel van de rechter. De magistraat ging mee met het verzoek van de raadsman. Ook hij achtte de diefstal middels geweldpleging niet bewezen. Voor dat feit werd Melchiot vrijgesproken. Hij kreeg een straf van 6 maanden opgelegd wegens bedreiging tegen het leven gericht. Melchiot mag eind volgende maand naar huis.
Saskia Bandhan      

error: Kopiëren mag niet!