Jongeren in Mariënburg willen aanpak drugscriminaliteit

Jongeren van Mariënburg willen dat de overheid meer investeert in de aanpak van drugscriminaliteit in dit gebied. Het gebruik van drugs te Mariënburg is heel hoog onder de jongeren. Sommige jongeren zeggen dat dit zou komen doordat er weinig te doen valt in Mariënburg. ‘Het zijn vooral tieners die zodra ze van school komen, langs de straten hangen en in groepsverband drugs gebruiken. Dit gebied heeft veel jongeren en ze hebben nauwelijks wat te doen. Het is alom bekend dat er weinig te doen is in Tamanredjo. Er zijn geen sportmogelijkheden en er is ook geen recreatie. De overheid moet trachten hieraan wat te doen, omdat het heel slecht gaat met Mariënburg. Als de jongeren niet gemotiveerd zijn, zal het nooit goed komen met Mariënburg’, aldus een jongere.
In een interview met Dagblad Suriname zegt Nieuw Suriname-parlementariër Harish Monorath dat het ministerie van Justitie en Politie zwaar moet gaan investeren om de drugsproblematiek aan te pakken. Hij zegt dat criminaliteit nooit zal ophouden, zolang er niet wordt geïnvesteerd in jongeren en ze gelijke kansen wordt aangeboden. De opvoeding moet reeds van kinds af aan starten, zodat de kinderen moreel sterker worden, zegt de parlementariër.
Monorath zegt dat de criminaliteit steeds stijgt, omdat jongeren weinig ontplooiingskansen krijgen. Als dit wordt aangepakt, kunnen de cijfers van drugscriminaliteit ook omlaag gebracht worden. Bij het laatstgehouden Jeugdcongres in Commewijne haalden de jeugdparlementariërs van Commewijne reeds dit probleem aan als te zijn het grootste obstakel voor groei en ontwikkeling van de jeugd. De jeugdparlementariërs vinden dat er te weinig wordt geïnvesteerd in dit ressort, waar er veel jongeren zijn. Menige politieke partij heeft steeds aangekondigd dat ze Mariënburg tot een bloeiende stad willen maken, echter komt er hiervan niets terecht als de politieke partijen eenmaal aan de macht zijn.
Seshma Bissesar
 
 

error: Kopiëren mag niet!