Acht maanden cel voor oplichting

Patrick Simson gaat voor 8 maanden de bak in wegens oplichting van 3 personen. De verdachte heeft 3 benadeelden zo ver kunnen krijgen dat zij geld aan hem hebben overhandigd. Simson ontmoette op 24 december een dame op de openbare weg en ging een gesprek met haar aan. Hij probeerde haar op te lichten. Hij ging steeds op dezelfde wijze te werk. Hij ging zo ver dat de andere partij hem volledig vertrouwde en dan sloeg hij toe. Hij kreeg de slachtoffers zo ver dat zij gelden aan hem hebben afgestaan.
Bij een van de gevallen hield Simson een vrouw voor dat hij Euro 50 aan een rouwdienst wilde besteden. Hij hield de benadeelde voor dat hij Euro 100 had en bij het wisselen zou hij daaruit Euro 50 geven voor de rouwdienst. De verdachte kon SRD 250 van de vrouw aftroggelen. Het derde slachtoffer is een man. Hij kende de verdachte. Aan deze benadeelde hield Simson voor dat hij geld zou gaan wisselen bij een cambio. De benadeelde overhandigde hem US$ 200. De verdachte keerde echter niet terug met het geld. Uit verklaring van deze benadeelde blijkt dat hij zijn geld nadien wel terug heeft gehad.
De vervolgingsambtenaar, Reshna Jhinkoe, eiste tegen de verdachte een straf van 8 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Advocaat Shefanie Amirkhan bevestigde dat de verdachte zodanig te werk ging dat hij erg geloofwaardig overkwam bij de benadeelden. De verdachte is bereid om de slachtoffers alsnog terug te betalen. De raadsvrouw verzocht de rechter om de eis van de officier niet over te nemen, maar een verzachtende straf op te leggen.
Rechter Albert Ramnewash achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde Simson tot een celstraf van 8 maanden geheel onvoorwaardelijk. Uit de inlichtingenstaat blijkt dat Simson eerder veroordeeld is geweest. De magistraat achtte de eis van de vervolging mild en legde Simson een hogere straf op dan was geëist. Als bijzondere voorwaarde kreeg Simson mee dat hij de benadeelden alsnog terug moet betalen.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!