Waterhuishouding Wageningen weer op peil

Waterhuishouding Wageningen weer op peilNadat de pompen in het gemaal te Wageningen enkele dagen stil hebben gelegen vanwege diverse mankementen, zijn woensdag weer 2 machines gestart met het pompen van water naar de 5000 ha areaal in Wageningen. Sommige boeren zijn thans bezig met de bemesting en anderen doen nog de laatste inzaai. In dit gebied is er op hetzelfde moment een watertekort in de lijnen 1 tot 4 en dan weer vanwege de zware regens teveel water in de lijnen 4 tot 8. Met het draaiende pompgemaal wordt dus weer voorzien in genoeg water voor de eerder genoemde gebieden. Voor de achtergelegen velden is donderdag alvast een van de twee Catterpillar motoren te Wageningen gearriveerd, die zoals beloofd aan een low liftpomp zal worden bevestigd om het overtollige water uit het gebied te pompen. De pomp die moet komen te staan in de omgeving van de TW-brug, zal worden ingezet nadat op zeer korte termijn het platform voor deze installatie is opgezet. Ondertussen is ook de tweede machine gearriveerd te Wageningen.
 

error: Kopiëren mag niet!