“That is a phenomenal woman”

2 That is a phenomenal womanDe spanning stijgt ten top. Maar het was een besmettelijke spanning, want in de hoek waar de fotojournalisten stonden, kon Harvey Lisse zich niet meer koest houden. Zijn soul mate, Jaleeza Weibolt, is in de finale. Zij en Janet van Klaveren zijn de twee overgebleven schoonheden. Een moet uitgeroepen worden tot Tropical Beauty 2013. Als het Weibolt wordt, is Lisse niet meer te stoppen. Zijn camera raakt oververhit. “That is a phenomenal woman!”, gilt hij het uit. “Whoooaaaa!”
Uitslag
De uitslag was niet verrassend. Weibolt maakte vanaf het begin een solide indruk. Maar het was toch Van Klaveren die de meeste harten wist te veroveren. Kyran Rampersad eindigde op de derde plaats. Op de vierde plaats eindigde Rachel Samson en nummer vijf werd Farahnaz Kertodikromo.
Vragenronde
Het spannendste gedeelte werd toch wel de vragenronde. Het is die ronde die bepaalt of een schoonheid een beauty met of zonder ‘brains’ is. Tijdens die ronde verprutste de mooie Kertodikromo al haar kansen. Haar antwoord op de vraag of de regering geld van ambtenaren moet inhouden om een Slavenmonument te bouwen, werkte op de lachspieren van het publiek. Kertodikromo zei: “die monument wordt door iedereen vernietigd.” De vijfde plek was de laagste die er voor haar overbleef. Weibolt pakte het slim aan.  Haar antwoord op de vraag wat een relatie kapot kan maken, beantwoordde ze kort en krachtig: “vertrouwen is de basis van elke relatie.”
Weibolt zal Suriname op 6 september 2013 in Wit-Rusland vertegenwoordigen tijdens de Miss Supranational 2013  verkiezing.
Andere prijzen:
Best in Bikini: Rachel Samson
Miss congeniality: Shanelka Banel
People Choice Award: Farahnaz Kertodikromo
Best Talent:  Janet van Klaveren
 

error: Kopiëren mag niet!