‘Samson, man e loer joe, deng go soet joe’

Mr. Drs. Guillermo Samson mag zijn zondagse praatprogramma op FM Gold niet meer presenteren. Volgens vergunninghouder Borger Breeveld is de wijze waarop Samson zijn programma presenteert, te denigrerend en beledigend. Het is niet opvoedend. Samson vertelt aan Dagblad Suriname dat hij al twee weken door Breeveld wordt gezegd om het programma niet meer te doen. ‘Samson, deng man e loer joe, deng go soet joe’, zei hij aan mij. ‘Toevallig kon ik vorige week zondag het programma niet verzorgen, vanwege het zwaar werk in de arbitragecommissie van de SVB, dat ik had aangenomen. Zondag zou ik ook niet kunnen presenteren door drukke werkzaamheden, maar ik zou toch naar de studio gaan om te groeten. Ik krijg nu veel werk en dacht eraan om te stoppen’, geeft Samson aan. ‘Borger belde me weer en zei het programma niet meer te doen uit mijn eigen veiligheid. Ik dacht dat niemand mij bang gaat maken en zei tegen Borger dat ik normaal door zou gaan. Er ontstond een lange discussie tussen mij en hem en uiteindelijk ging het programma niet door. Hij gaf me het geval van de doodgeschoten Curaçaose politicus als voorbeeld.’
Samson maakt duidelijk dat hij geen enkele brief van de regering heeft gekregen om te stoppen. ‘Geen enkele regeringsautoriteit heeft mij aangezegd te stoppen. Een nieuwssite schreef ongeverifieerde berichten en dat bracht dwaling in de gemeenschap. Ik belde zelfs persoonlijk met de president en die wist er ook niets van’, zegt Samson. Hij is teleurgesteld in Breeveld, die nu ontkent dat hij mij gezegd zou hebben dat mijn leven in gevaar is. ‘Misschien is het een scenario, ik weet het niet. Ik vroeg hem eerder wie de bedreigingen geuit heeft tegen mij, want ik wilde aangifte doen. Borger gaf geen naam door en verwees naar een gesprek welke vandaag moet plaatsvinden’, zegt Samson. De jurist-econoom zegt dat hij nooit liegt. ‘Want als je liegt, ga je op een gegeven moment brokken maken.’
Samson had elke zondag ongezouten kritiek op de regering. Daarbij bracht hij zaken naar voren met naam en toenaam van regeringsfunctionarissen. Vooral vicepresident Robert Ameerali moest vaker het gelag betalen. Daar de directie van FM Gold de verantwoordelijkheid van Samsons uitspraken niet wil dragen, is hem aangezegd te stoppen met de talkshow.
 

error: Kopiëren mag niet!