‘Geldschieter heeft geschoten op Wanabo’

Ene D.C. heeft bij de politie verklaard dat de geldschieter R.S. met een vuurwapen geschoten heeft op Fabian Wanabo tijdens een overval aan de G. Gabrieweg, een zijstraat van De Nieuwe Grondweg. D.C. was in ook in de woning toen waar het overval plaatsvond. Wanabo, die een van de criminelen was die de geldschieter beroofd hadden van US$ 4000, kreeg een schot in zijn rug, wat hem later fataal werd. Hij overleed in de auto waarmee de criminelen wegvluchtten. De geldschieter ontkent dat hij geschoten heeft. Volgens hem heeft een andere onbekende persoon, die het overval gadesloeg, geschoten op de rovers.
De 31 jarige Fabian Wanabo is gistermiddag overleden ten gevolge van een schot verwonding. Wanabo was vermoedelijk, samen met tenminste drie andere personen, betrokken geweest bij een gewapende diefstal in een woning aan de Gariebweg. De benadeelde R.S. was maandag naar de woning van de 38-jarige Diana C. geweest om een leenbedrag in Euro’s te brengen voor haar. Terwijl R.S. en D.C. in het huis waren, werden zij overvallen door de gewapende Wanabo en nog een andere man. Wanabo en zijn comparant namen toen een geldsbedrag in Amerikaanse dollar weg uit handen van R.S. Na de diefstal namen zij de benen achterna gezeten door de benadeelde R.S.
Volgens verklaring van D.C. zou R.S. daarbij op Wanabo en zijn comparant hebben geschoten met een vuurwapen. Wanabo en zijn comparant vluchtten weg in een grijs gelakte personenauto. Niet lang daarna is de zwaar gewonde Wanabo gebracht naar zijn verblijfplaats aan de Rattanweg. Hij is door de 33-jarige Marengo P. naar de Rattanweg gebracht. Niet lang daarna is Fabian Wanabo ter plaatse overleden tengevolge van een schotverwonding in zijn rug. In die tussentijd waren verschillende politie eenheden door de Centrale meld Kamer ingeschakeld om uit te kijken naar de verdachten in de grijze vlucht auto. De auto,met daarin twee mannen,is aangetroffen aan de Nieuwe Grondweg. In de auto zijn bloedsporen aangetroffen. Die twee mannen zijn aangehouden en de auto is in beslag genomen. Hangende het onderzoek zijn Diana,C. Marengo P. en de twee mannen, die in de auto zijn aangetroffen,in verzekering gesteld. Het lijk van Fabian Wanabo is in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!