Gezamenlijke surveillance langs de Surinaamse kust

vanaf maandag 6 mei van dit jaar is de politie begonnen met een gezamenlijke surveillance te water langs de Surinaamse kust. Bij deze surveillance is de politie van Nickerie, Coronie, Saramacca, ressort Centrum, de afdeling Maritiem en politie Marowijne betrokken. Het doel van deze operatie is het uitoefenen van controle voor de kust van ons land om de veiligheid binnen onze wateren te vergroten. Dat houdt ondermeer in het voorkomen van illegale praktijken en waar nodig optreden tegen zij die strafbare feiten gepleegd hebben voor de kust. In de periode van 6 tot en met 31 mei zijn 54 boten aan een controle onderworpen. 4 van deze boten zijn in beslag genomen. Verder zijn 17 personen aangehouden en in verzekering gesteld en een aantal ladingen illegaal gevangen vis en garnalen zijn in beslag genomen. Aan boetegelden is geïnd USD.9000,- en SRD.32000,-.

error: Kopiëren mag niet!