27-jarige bloemenverkoopster integraal vrijgesproken

De 27-jarige bloemenverkoopster, Reshmadebi M., werd gisteren integraal vrijgesproken door kantonrechter Robby Praag. Zij werd verdacht van verduistering. Aan haar wordt verweten dat zij verschillende mensen heeft bewogen tot het afstaan van orchideeën, waarvoor zij niet heeft betaald. De magistraat achtte de feiten niet wettig en overtuigend bewezen.
Uit verklaringen van een van de benadeelde blijkt dat er notabonnen zijn uitgeschreven, waarop de verdachte geen handtekening had geplaatst. De benadeelde beweerde dat zij de kopieën wel had bewaard. Op vertrouwensbasis had zij samen met haar schoonmoeder de bloemen aan Reshmadebi afgestaan. Volgens haar calculatie moet Reshmadebi hen SRD 1500 betalen.
Tijdens het verdachtenverhoor verklaarde Reshmadebi dat zij de benadeelde niet eens kent. Zij had nooit zaken met hen gedaan. Wat zij wel weet is dat zij bloemen bij ene Perdiep en Siske had genomen voor wederverkoop. Reshmadebi geeft toe dat zij Perdiep inderdaad SRD 2.200 moet betalen. Op twee kwitanties heeft zij getekend en zij is nog steeds bereid hem dat geld te betalen. Perdiep had toen op het bureau geweigerd om dat geld te accepteren. Volgens zijn calculatie was Reshmadebi hem SRD10.000 schuldig. Reshmadebi beweerde op de zitting dat zij wel op twee kwitanties heeft getekend en dat zij bereid is hem te betalen, maar dan geen SRD 10.000.
De magistraat achtte de feiten niet wettig en overtuigend bewezen en sprak Reshmadebi vrij.
Saskia Bandhan            
 

error: Kopiëren mag niet!